Kennismaking – Intake
Tijdens het kennismakingsgesprek kijkt een begeleider van Papillon Begeleiding samen met je wat jouw hulpvragen zijn. Daarbij wordt gekeken of onze hulpverlening past bij jouw situatie.
Tijdens dit gesprek kun je aangeven wat jij van de hulpverlening wil en wat jij van ons verwacht Er wordt met jou tevens besproken wat wij binnen de begeleiding van jou verwachten.
Start van de begeleiding
Na het intakegesprek stemmen we met je af waar en wanneer de zorg wordt opgestart. Bezoeken kunnen bij je thuis plaatsvinden. Bij het starten van de begeleiding maak je met de begeleider een begeleidingsplan waarin omschreven staat aan welke doelen en op welke manier je gaat werken. Het begeleidingsplan dient als uitgangspunt voor de begeleiding. Daarin staan de doelen beschreven waaraan jij wilt werken en waar wij daarbij als Papillon Begeleiding je daarbij kunnen ondersteunen.
Naast het begeleidingsplan zal er gezamenlijk een zorgovereenkomst worden opgesteld. Na overeenstemming van het begeleidingsplan en de zorgovereenkomst wordt deze door beide partijen ondertekend en dan kan de begeleiding van start gaan.
Samen met je begeleider deel je de beschikbare begeleidingsuren in. Dit op momenten wanneer je behoefte hebt aan ondersteuning. Het aantal begeleidingsuren is afhankelijk van je CIZ indicatie of beschikking van de gemeente.
Je krijgt een persoonlijk begeleider toegewezen die het meest passend is voor je. Samen stellen jullie een begeleidingsplan op met haalbare, realistische doelstellingen. De begeleiding kan betrekking hebben op verschillende leefgebieden, zoals: huisvesting, financiën, dagbesteding, sociaal-, lichamelijk-, praktisch- en psychisch functioneren en zingeving.
Ben je afkomstig uit de Noordoostpolder (Emmeloord, Marknesse, Tollebeek, Bant, Creil, Rutten, Ens, Nagele, Espel en Kraggenburg) of Urk en heb je behoefte aan passende begeleiding, neem dan contact met ons op.